N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

LA BAUHAUS DE FESTA 1919-1933
Obra Social Fundació “la Caixa”
29.06.2005 – 04.09.2005


Producció_Obra Social Fundació “la Caixa” | col·laboració Bauhaus-Archiv de Berlin
Comissariat_Mercedes Valdivieso
Obres [cedides pel Bauhaus-Archiv de Berlin, de]_Alfred Arndt, Rudolf Baschant, Herbert Bayer, Frield Dicker, Lyonel Fininger, Luois Held, Ludwig Hirschfeld-Mack, Paul Klee, Farkas Monár, Oskar Schlemmer, Lothar Schreyer, Franz Singer, Wolfgang Tümpel,...
Coordinació [exposició i catàleg]_Oscar Pina
Conceptualització i disseny de l’espai expositiu_Lluís Pera | col·laboració Anna Alcubierre
Disseny del mobiliari_Lluís Pera
Disseny gràfic_Lali Almonacid [exposició], Carlos Ortega i Jaume Palau [catàleg]
Coordinació del muntatge_Carles Comas


Aquesta exposició mostra la vida quotidiana i, en particular, la concepció del fet lúdic, a la Bauhaus, des de la seva creació per Gropius el 1919, fins a la seva clausura per part del Partit Nacionalsocialista el 1933. A través de material divers (fotografies, cartells, invitacions, collages, decorats i disfresses...) procedent de la Bauhaus-Archiv de Berlin, es mostra l’evolució de la mítica escola d’arts integrades, “des de l’idealisme combatiu dels primers anys fins al racionalisme, que serà un dels seus signes d’dentitats”.


L’exposició es va concebre principalment com la recreació dels espais festius de la Bauhaus, aquells que originàriament van ser ideats i produïts conjuntament per professorat i alumnat de l’escola, com a una part retllevant dels successius projectes educatius, segons les diferents seus on recalà l’escola


Així, el projecte expositiu destaca per la recreació dels espais festius, per les escenografies, environements o ambientacions, així com pel leif motive de la mateixa, és a dir, el fet lúdic.


"Qui no coneix les festes de la Bauhaus, tampoc no sap quina és la tasca de la Bauhaus. Aquestes festes se celebren de manera espontània i amb qualsevol pretext". (Falkas Molnár, 1925)